Fotokurs

Vi träffas vid tre tillfällen varav den första gången är lite längre. Du får både teoretiska genomgångar men även praktiska övningar. Till varje lektion får du material från det vi gått igenom. Du får även läxa och personlig feedback på den. Du kommer också bli inbjuden till en privat facebookgrupp där det finns möjlighet för frågor och feedback.Vi kommer att vara i en lada och vara ute så klä dig med kläder efter väder.

Lektion 1: Min kamera och jag

 5 september kl.18.30-20.00

Vi går igenom hur en kamera fungerar och hur du kan gå från automatläget till att bli mer kreativ. Du får också en personlig genomgång av din kamera, så ta med din manual då olika kameror fungerar på olika sätt. Vi avslutar och gör lite olika övningar där du får experimentera med din kamera.

  • Vad är en kamera?
  • Hur fungerar bländaren?
  • Hur påverkar slutartiden bilden?
  • Vad är ISO och hur kan jag påverka det?
  • Vad är en kall och varm bild?

 

Lektion 2: Dags att ta kontrollen

12 september kl.18.30-19.30

Vi går igenom de olika knapplägena från automat till manuell. Vi tittar på komposition och går tillbaka i konsthistorien hur bilder är uppbyggda.

  • Vad finns det för programlägen?
  • Vad är Gyllene snittet?
  • Vilken bakgrund för vilket motiv?
  • Hur leker jag med ljuset?

 

Lektion 3: Fånga utstrålningen

Sker i dagsljus, en överenskommen dag räkna med två timmar.

Vi går igenom grunder kring att fotografera porträtt. Här får du möjlighet att använda dig av alla dina kunskaper du fått från tidigare lektioner. Denna lektions praktiska moment planeras föregående lektion då vi kan vara i behov av dagsljus.

Pris för kursen 1500 kr ink moms betalas innan kursstart.

Betalningsvillkor: 10 dagar, 8 % dröjmålsränta.

 

Kursledare

Johanna Nolsa har varit verksam fotograf i flera år. Förutom fotograferandet så är hon även illustratör och grafisk designer. Hennes bakgrund är kantad av universitetsstudier med Konstvetenskap som huvudämne, Folkhögskola med inriktning foto och måleri samt enstaka kurser i multimedia och digitalmarknadsföring.Hennes passion är att skapa och mer och mer har kameran fått en central del i företaget Nolsa creo. Idag fotar hon allt ifrån frukt och grönt till Bröllopspar. Hon har tidigare haft fotokurs och är van att jobba pedagogiskt och stå inför folk.

”Mitt mål med denna kurs är att du ska känna dig trygg att experimentera och hitta nya kreativa sätt att skapa bilder på med din kamera. ” /Johanna Nolsa

Anmäl dig till kursen här, skriv även vad du har för kamera

Boka i tid, begränsat antal platser.